Fordonsutbildningar

Yrkesvuxutbildning i Örebro

Utbildningar för dig som gillar fordon!

Bilskadereparatör

Tänk dig att krocka med en bil – en dyr bil.  Det är inte skoj. Desto roligare blir det att veta att en skicklig bilskadereparatör lyckats fixa bilen. För denna yrkesgrupp, som ibland beskrivs som bilvärldens egna kirurger, är ingen arbetsdag den andra lik.

För att jobba som bilskadereparatör behöver man ha sinne för problemlösning och god kunskap inom bland annat mätning och svetsning, vilket har att göra med att man ska komma på hur krock- och plåtskadade fordon ska repareras på bästa sätt.

De nya fordonen får nya säkerhetsfunktioner (som airbags) och nya material (som kolfiber) och då ställs nya kunskapskrav på en bilskadereparatör. Det blir också vanligare att en bilskadereparatör har mer kontakt med kunder, så det är en fördel att du är en trevlig prick med känsla för service och kundvård.

Fordonslackerare

Billackerare eller lackerare, som med öga för färg och känsla för form arbetar med att slipa, maskera, spackla och lacka karosser och detaljer på krock- och lackskadade fordon. Dessa specialister kommer alltid ha gott om jobb, då uppdragen kan inkludera allt ifrån att spackla och lacka karossen på en krockad bil till att sätta ett snyggt motiv på en firmabil.

Nya metoder som exempelvis foliering breddar marknaden ytterligare. Som fordonslackerare kan du vara generalist eller välja att specialisera dig inom ett visst område, till exempel motivlackering.

Personbilsmekaniker

Bilutvecklingen tar enorma kliv framåt och då förändras även yrket personbilmekaniker. Självklart ska en mekaniker ha kvar gamla motorkunskaper och den stora yrkesstoltheten. Men när våra personbilar blir mer tekniskt avancerade och består av ett antal ihopkopplade datorer som måste fungera ihop, ställs det helt andra krav på den som ska reparera dem.

I dag är kunskap inom mekanik, elektronik och IT ett absolut måste för den som vill jobba som bilmekaniker och dessa delar är vanliga inslag i en utbildning. Dessutom blir det allt vanligare att bilmekaniker har mycket kontakt med kunder, så det är en klar fördel om du är en trevlig prick med känsla för service och kundvård.

Maskinmekaniker

Tänk dig vad det kostar en byggarbetsplats att ha en stor grävmaskin ur funktion en hel dag. Då kan du också föreställa dig hur viktig maskinmekanikern är för t.ex. en byggarbetsplats. Som maskinmekaniker gör du reparationer, service och felsökning på tunga fordon, som t ex jordbruks-, skogs- och entreprenadmaskiner. Detta yrke kräver stor kunskap inom mekanik, elektronik och IT och det är ett fantastiskt roligt jobb då ingen dag är den andra lik.

Kundkontakter blir allt vanligare inom detta yrke, vilket ställer högre krav på social kompetens. Det är speciellt viktigt för den som jobbar ute på fältet som fältmekaniker som varje dag möter kunder som har en trasig maskin som kostar mycket pengar då den står stilla och inte fungerar. 

Lastbilsmekaniker

Större fordon = större och roligare utmaningar! Reparationer, service och felsökning av tunga fordon är vanliga arbetsuppgifter för en lastbilsmekaniker Arbetet kräver kunskap inom mekanik, elektronik och IT. Jobbet som lastbilsmekaniker är väldigt varierande. Det kan handla om allt ifrån att byta ett par bultar till att fördjupa sig i olika programvaror och göra en digital felsökning, då moderna fordon består av ett  antal ihopkopplade datorer.

Kundkontakter blir allt vanligare inom detta yrke, vilket ställer högre krav på social kompetens. Då kunderna oftast är företag som behöver ha sina lastbilar ute på vägarna för att kunna tjäna pengar är det viktigt att du jobbar snabbt och effektivt och att du är en social människa med känsla för service och kundvård.

Allmän information

  • Grundläggande förkunskaper
  • 1 års utbildning
  • CSN-berättigad

Intresseanmälan

Utbildningsstart

  • Sista anmälningsdag:
  • Antagningsbesked:
  • Start av utbildning:

Kontakta oss

Om Education Group

Education Group Örebro AB riktar sin verksamhet mot arbetsmarknadsutbildningar, yrkesvux och specifika utbildningar utifrån företagsbehov.

Läs mer om oss, våra utbildningar och vår integritetspolicy!

Kontaktuppgifter

Tel nr: 019-321212

Mail: mail@educationgroup.se

Adress: Ormestagatan 4, Örebro

Hitta hit!

 

Skicka ett mail till oss

2 + 6 =